Ljusne | Vackert höstväder och ett öringfiske som gick på sparlåga!

När väckarklockan skrällde vid 05:00 hos svärföräldrarna i Älgnäs så var jag inte riktigt säker på var jag befann mig. Men insåg snart att fiske i Ljusne stod på agendan. Hoppade kvickt i kläderna och packade matsäcken innan Volvon avgick mot Ljusne strömmar! Dimmigt och riktigt kallt på morgonen, rutorna hade en tunn isfilm tempmätaren i bilden visade på -1 grad!



När jag närmade mig älven så hade ljuset börjat anlända, och man kunde se att det skulle bli vackert väder när solen väl orkat upp i horisonten! Det kördes vatten från en av luckorna i kraftverket när jag kom fram, perfekt tänkte jag när jag parkerade vid Goudes! En hel del vak och ett och annat luftsprång från älvens fiskar gjorde fick en att vakna till ordentligt, om inte annat så gjorde den kyliga morgonluften det. En stund senare dök Henke Fjun, och Nicke samt en ny fiskepolare vid namn Evelina upp. Det var Evelinas första fisketur till Ljusne, och det var hon som var snabbast att drilla öring idag!






En mindre öring blev det som återsattes, även Nicke och jag fick en varsin öring, båda små och med andra ord C&R! Ett par abborrar blev det också men sedan vart det inte mer! Vi gjorde en sväng över till Notholmen för att testa några kast ut i älven därifrån men det var heldött!


Storfiskaren med smeknamnet Västerås-Storås var på plats - kom direkt från laxfiske i Bergeforsen - och mellanlandade i Ljusne på vägen hem. Han fick sig en öring på flugspö på insidan Notholmen på 3,2 kg! Det drillades en del fisk där, men mest lax skulle jag tro!


Nya tag redan i morrn em. i Älvkarleby!

Kommentarer