Älvkarleby | Kallt, blåsigt och is i ringarna.

 
Årets första fiskedag för mig och dottern började på söndagen efter premiären. Vi hade pratat hela vintern om att försöka oss på tvåhandfluga. Alva hade mitt switchspö, vilket är lagom i längd åt henne att svinga. Vi begav oss ner till älven och såg kompisen Jonas bil på parkeringen och sökte upp honom ute på Korallen. Vi sökte efter det bästa stället för att ge Alva en sportslig chans, att få ut ett par ovana kast i älven med en garnstump istället för fluga i änden. Nedanför Holgers nacke gjorde vi ett par försök. Jonas sprang före och fiskade av sträckan innan jag och dottern hann skrämma iväg all fisk med plaskandet från skagitlinan. Vinden gjorde det svårt att kontrollera kasten, och den nordan som blåste hade med sig en påminnelse av vinterns is och kyla. 
 
Fingrarna domnade fort och vinden ställde till det för oss när vi stod och förde linbanorna fram och tillbaka med vinter ovana armar. Alva höll hårt i spöt. Jag stod bakom med mina händer över hennes på korken. Att stå i skuggan blev snart för kallt. Vi sökte oss upp till ett soligt bord för en fika och för att fundera ut en plan. Vi behövde hitta den bästa platsen fisket så att det skulle gå lite enklare för Alva att få ut linan.



Innanför Rabben såg ut att duga för det. Några flugfiskare hade tagit sig ut till den lilla ön och fiskade av yttersidan. Det gav oss fritt fiske på insidan. Återigen fiskade Jonas före oss och vårt plaskande. Jag hade kameran med mig och passade på att ta ett par kort, lagom amatörmässigt kanske, men alltid en början.

Två trevliga timmar blev det totalt, Alva hade redan tröttnat och lekte bandit med sin tubhalsduk. Inte en fisk i sikte, men det ska man nog inte vänta sig med en liten röd garntuss?

Med vänlig hälsning Henrik

Kommentarer