Älvkarleby | Två landade idag, flugspöt och Berggren levererar!



Morgon vid älven
 
Rätt nöjd kille!


Äntligen en ny duvning med fjäderpåken, suget visste inga gränser när jag for ner till älven vid halv -sju på måndagsmorgonen. Ett par minusgrader som förvandlades till någon plus så fort solen började klättra ovanför trädtopparna på andra sidan älven. Inte många på plats, och jag gick raka vägen ner till älven och riggade flugspöt. Älven går fortfarande hög, och ett par –tre grader gör att aktiviteten är så där fortfarande. Efter bara fem minuter gungade det till i spötopppen och fast fisk. En öring på 45cm hade bitit över flugan. Skönt tänkte jag, det är alltid lättare att fiska om man knäckt nollan.

Kasten med mitt Guideline tvåhands funkar hyfsat, ja inte i varje kast men med träning så ska det nog bli bra. Tur att det finns en hel del bra filmer på ”tuben” som väldigt pedagogiskt visar hur man ska göra! Skruvade nu på den vit fluga, såg giftig ut i vattnet men skulle fisken gilla den?

Efter 45 minuters ihärdigt fiske så bytte jag åter fluga, nu fick det bli en variant på apan fast bunden med rävhår.
När jag satt och knöt så såg jag en fisk som hoppade ute på den strida älven. Hann precis titta upp när den landade i vattnet, såg ut att vara en blank och fin fisk runt ett par kilo. Jag gick och ställde mig en bit ovanför platsen där fisken landat och la ut flugan i strömmen, den tog fart och precis när den började vika av mot land blev det tvärstopp och jag lyfte spöt och det stretade skönt i andra änden.


Fisken var pigg, men gjorde inga försök att gå upp i ytan utan gick mest och bökade mot botten. En stund senare kunde jag lyfta iland en blank och fin öring på 2,3 kilo. Så himla skönt att drilla havsöring på flugspö, så det lär nog bli melodin i framtiden när det gäller fisket i älven. Gudfadern dök upp och gjorde mig sällskap, vi fiskade oss ner mot Klarvik och min fiskekompis fortsatte ner till Kistan, sedan vände vi uppåt igen men dåligt med aktivitet. Jag avslutade fisket vid-13- tiden men Gudfadern stannade kvar – och även han drog en fin firre på 2,1 kg! Grymt gubben och vi ses i morron!

Slutligen kan jag konstatera att jag fått mer fisk på t
vå pass med dunvippan än på fem gånger med spinngrejorna
månne har man hittat hem?



Fin öring på 2,3 kg




 

 

 
 
 

Gudfaderns 2,1 kg!
 


Kommentarer