Hubo | Höstnappet - en lång historia för mig och Tony!

Klockan 05:45 var jag och Tony på plats vid Hubo-Långsjön för att delta i höstnappet - en fisketävling som arrangeras av grabbarna
som driver fisket där.

Ett stort antal förväntansfulla fiskare var redan på plats. Platser att fiska från lottades ut vid starten och vi hamnade precis där sjön smalnar av och vätter mot den grundare delen av sjön. När startskottet gick så tog det bara ca 2 minuter innan första fisken nappade på mina grejor, dessvärre försvann fisken lika fort. En stund senare när dimmorna börjat släppa från sjön hade Tony napp men inte heller den ville med upp. Det drillades lite här och var runt om oss men inte där vi stod. Vi bytte från deg till drag, och återigen till bottenmete, burkar av olika färg och lukt av Hollywod (powerbait) deg fick smaka Hubos vatten! Men idag var det  återigen tji för Team Gavleöring som blankade.



Men det fanns en del som fick fisk!



Ska också tillägga att fisket dog ut mer eller mindre under eftermiddagen, åtminstone utifrån den plats vi kunde se ! I dag var det minst sagt stor skillnad på fiskelyckan, 50 meter bort från oss drogs massor av fisk - frustretande JA! Nåväl en fin dag i trevligt väder och sällskap gjorde dagen behaglig ändå! En eloge till de som anordnar tävlingen! Nästa år Tony tar vi nya tag!

//Mackan!



Kai besökte Fla i Älvkarleby med sin dunvippa idag och drog den här fina öringen!

 

Kommentarer