Älvkarleby | Nya tag vid älven & PG och Svedda landar varsin fisk! Död fisk upprör!

Suget var enormt efter ett par dagars vila flödet i älven låg runt fina 560 m/3 under större delen av kvällen. Jag gick först ner till fasta, vilket brukar vara ett bra ställe på det här vattnet. Fiskade nog ett par timmar där, såg en del vak samt ett par ryggfenor som bröt vattenytan då och då. Tvärr var det en hel del "död" fisk i olika storlekar som flöt förbi också, denna juli söndag.


Man funderar ju "hur" räddningsaktionen  av de laxar öch öringar som varit fångade i groparna i fallet gått till egentligen. Kan ju inte vara någon vidare bra metod då fisken tydligen inte klarar det! Nej Vattenfall, se till att fylla dess helvetsfällor iuppe fallen så fisken klarar sig tillbaks ner när vattnet sjunker igen!

Jag såg fler än 10 stycken stora fiskar flyta förbi stendöda med buken upp! Man bli så jäkla upprörd.

Dessvärre var inte fisken intresserad av våra flugor, PG och Nicke var också på plats men det var trögt. Vi tog då beslutet att kila upp till Årvara en sväng, Svedda som varit förbi oss och
"morsat" hade gått direkt dit. Gick finfint vatten däruppe, jag var för ovanlighetens skull i kontakt med fisk denna kväll, tyvärr så satt flugan fel på de två öringar som jag returnerade. För övrigt är öringarna i riktigt fin kondition. Det visar den fina öring PG tog och som vägde prick 4 kilo. Den gode Tierpsambassadören tappade ytterliggare en fisk denna kväll. Grattis! Även Svedda var på g och drillade ett par tre fiskar, en fin lax på 6,8 kilo fick laxgurun med sig upp!










Kommentarer