lördag 10 juli 2010

Varmt, men fina laxar i älven. Korallen bjöd på mest action denna afton!

Fiskade under fredagskvällen först i pumpgropen under ett par timmars tid, rätt lite folk på plats till att börja med. En del vakande fisk på vattenytan utanförmen dåligt med hugg, några av oss fick ett och annat fiskfjäll på flugan men det var så allt. Niklas Henningsson var den som lyckades bäst den här kvällen vid pumpen, han tog en blank och fin lax runt 5 -6 kilo. Grattis till den!En felkrokad lax också var nog det mest spännande jag kunde se från min plats
nedanför vindskyddet vid fasta fisket. Mer fart var det på Korallen mittemot. Det krokades en del firrar vid gubbhyllan, men de flesta klev av vilket torde bero på felkrokade fiskar i det varma vattnet.Ett antal laxar kom dock upp under kvällen, Niklas alias Spiggo som till vardags arbetar på Gävle Fiskeredskap drog en fin lax på Korallen. Grattis till den!
Skulle tro att det landades ca. 6 laxar eller  nåt sånt på Korallen under kvällen. Vattenföringen var väl okey under kvällen men strax efter klockan 2300 så tyckte Vattenfall att det var dags att stänga till och vattnet gick ner till ca 150 kubik. Då hade jag fått nog för den här kvällen. Synd att vattensäsongen är över när det är först nu som laxarna börjat stiga. Nu blir det ett par dagars vila, söndag kväll kan det bli älv eller gösfiske!

Skitfiske på er!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Om du vill bidra med en kommentar, var vänlig signera med ditt namn: