Blanklax stiger fortfarande i Älvkarleby!

Var rejält fiskeugen när jag kom ner till älven den här fredagen i början av augusti.
Ett par dagars semester från fiskegrejorna hade gjort sitt!
Inte många sportfiskare på plats vid älven denna sena eftermiddag men så är semestrar och annat slut för de flesta och man kanske inte far till älven en fredagkväll efter en veckas jobb? Fast det finns  undantag, så även denna fredag! Den förste att bevisa att laxen fortfarande nappar var Amir från Gävle som drog den här fina laxen i pumpgropen.







































Senare på kvällen så drog Håkan Lukkarinen en fin och otroligt stridbar lax på runt 5 kilo, silverblank och i toppkondition.




Vattenföringen låg runt fina 380-400 under hela kvällen, samt en hel del vak gjorde att spänningen steg ju mer mörkret tätnade hos oss som kämpade vidare den här fredagskvällen.




Det blev till slut Niklas Mattsson från Skutskär som tog den sista fisken för kvällen vid fasta, 6,7 kilo och även den rasade fjällen av när den väl landats! Kul att Nicke fick denna, en riktig mink är han, den gode Niklas och en härlig profil vid älven! 




















































Jättekul att det fortfarande stiger blanka laxar i älven, och det kommer det nog att göra några veckor till om vattenföring och väderlek är med oss. I kväll landades ingen öring, åtminstonne inte vid fasta/pumpen. Och jag hade inte ett hugg denna kväll men vad gjorde väl det? En helt fantastiskt fin kväll var slut vid 2300!

Skitfiske på er!

Kommentarer