lördag 19 mars 2011

Gösagille!

På denna soliga dag i mitten av mars så var det Magnus Härdin som skulle förära mig med sitt sällskap på Storsjöns is. Vi skulle testa ”vårt” gösställe som har fått vara ganska så ostört den här vintern då Magnus har lämnat Gävle till förmån för Falun. Vi stämde nu träff vid sjön, jag skulle åka från Gävle och Magnus från Falun. Precis när jag skulle hoppa in i bilen så ringer Magnus.

Han berättar då att han lyckats med konststycket att hälla kokhett kaffevatten på ena armen och fått så pass rejäla brännskador så att skinnet lossnat på ett område av underarmen. Morgonen hade fått tillbringats med att ringa sjukvårdsupplysningen samt att lägga om såret, inte direkt den ultimata uppladdningen inför ett fiskepass med andra ord. Att ställa in var det aldrig tal om. Nej, det skulle mer än så till för att hindra vildmannen från dalaskogarna från att fiska gös. Rejält försenade så kom vi i alla fall igång med fisket. Vi möttes av en strålande sol som mitt på dagen värmde riktigt rejält. Fisket var väl en smula trögt, men vi lyckades ändå landa två fina gösar samt det sedvanliga gänget med bonusgäddor.


Eftersom att vi inte träffas så ofta numera så blir det ju extra roligt vid dom få tillfällen som blir. Att det dessutom görs på en is fri från snö och med en strålande sol på himmelen gör att det blir ännu lättare att ”stå ut” i väntan på huggen. Nästa gång blir vi förhoppningsvis skonade från strul och då ligger gösarna ännu mer risigt till!

/Jonas Asplund

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Om du vill bidra med en kommentar, var vänlig signera med ditt namn: