Gavleån | Årets sista göspass i ån - eller? Trögt ikväll men fisk blev det!

<>
Jag kom ner till "busskuren" runt 8-snåret den här måndags kvällen som var rätt
mild för årstiden, tempen i bilen visade på 0-gradigt vilket är rätt okey så
här sex dagar före julafton! Gösfiske stod på agendan och på plats var redan
Tommy Suomela , Niklas, samt Kjell och Leo.


Herrarna såg lite molokna ut när jag frågade hur det gått för dom. "Trögt" var svaret jag fick! Men ett bra flöde, och ett snöfall som i stort sett upphört gjorde att jag ändå trodde på fisk den här kvällen. "Busskursnötning" var det jag startade med, fiskade av stället metodiskt och så långsamt det bara gick. Modellen för att om möjligt locka stillastående gösar utmed åns botten att hugga.





Kjell kom förbi, och han hade fiskat på Murénbron men inte haft något flyt denna kväll, till skillnad från i går när två fina gösar på 2,1 & 2,6 landades! När han for så gick jag tillsammans med övriga grabbar på platsen ner till nämnda bro, men ju längre kvällen led ju mindre trodde man på fiskkontakt. Vattenytan började under kvällen att täckas av en tunn ytfilm av snösörja, såg nästan ut som en oljefilm som täckte vattnet, men just detta brukar ske strax innan is bildas. "Forsen" som också kom ner för att testa lite efter åns gösar lyckades väl inte alltför väl ikväll, en lina som blev tjockare ju längre kvällen led  (isbildning)och en spigg var dagens utdelning för en av åns gösspecialister.


Nåväl kvällens första landade fisk bjöd Tommy på, en firre runt 1,5 som inte kunde motstå jiggen som damp ner. För det känns så när man fiskar nu, att det är ett prickskytte då fisken antagligen mest står och trycker utmed botten. Men hamnar grejorna rätt, och jiggen har rätt hastighet så smäller det. Denna fisk gav lite hopp, tänkte att jag ger det en timme till och har det inte hänt nåt då får det vara!





Jag hann inte mer än tänka tanken, så hade jag hugg på min jigg och fast fisk. Hade i stort sett låtit jiggen vila precis över botten när fisken tog. 7 grams jigghuvud var tydligen rätt bra trots att jag knappt hade bottenkontakt med jiggen. En firre på strax under 2 kilo fick komma upp, och återgå i ån från den låga delen under järnvägsbron!









Vid busskuren tappade Leo en fin gös men han fick senare på kvällen belöning i form av en godkänd firre nere vid Murén bron! Kul!
Kvällen avslutades strax efter 23:00.
Vilken fantastisk å vi har mitt i Gävle!









Kommentarer