Pimpel | En fin dag på Öratjärn - Ampa, jag och Victor hade fint fiske!

Ampa söker rödinghugg ute på Öratjärnens is!

09:00 gick starten för pimpelfisket på Öratjärn som drivs av Bergviks
sportfiskeklubb. Uppskattningsvis ett 80-tal förväntansfulla pimpelentusiaster
hade kommit för att försöka lura upp någon röding ur tjärnens kalla vatten!
Ampa drog dagens första röding av alla på isen direkt efter starten.









Sedan fick även Victor Gustavsson från Ljusne som fiskade tillsammans med oss idag en röding. Jag fick nog dagens största röding av oss tre, en fisk på 7,5 hekto en stund senare!




Många rödingar låg runt halvkilot, och det nappade friskt långa stunder. Vi körde mest med blinkpinne, blänke. Vassaste agnet var nog romkorn (salmon eggs) i alla fall större delen av dagen.








Ett 20-tal rödingar och regnbågar hade vi tre under dagen som fick syna vattenytan men de flesta fick vända tillbaks direkt i hålet. Många runt om oss tyckte fisket var trögt, och visst var det döperioder men det nappade bra periodvis. Runt lunch hade nog hälften av alla fiskare på plats tröttnat, om det var av att det nappade dåligt eller att det var nåt annat ska jag låta vara osagt.




Vi fiskade fram till strax efter 1400 och då var vi bara en handfull fiskare kvar. Två rödingar och en regnbåge fick följa med hem, Ampa hade tre rödingar och Victor två rödingar och en regnbåge! En riktigt fin dag på isen med många napp, och trevligt sällskap samt ett riktigt fint väder gav mersmak!

Två "frusna" rödingar

Fin kvalité på regnbågarna - Victor visar upp en av sina!


"Skarprättaren" från Ljusne med röding,,kolla blodstänken i ansiktet


Kommentarer