Gädda | Vinden vänderJag ska försöka summera helgens fiske lite kort! Fredagen började vi med lite å- fiske som inte slutade något vidare, varken på fredagen eller vid lördagens tur. Simon lyckas däremot hitta på en hygglig gädda
Vi tar en paus vid 13- tiden för lite mat och umgänge med släkt, men suget brinner på och vi får tag i Peter som också vill ut. Vi drar ut och metar vidare med honom långt in på kvällen tills mörkret dyker på oss...En liten snipa fick då Peter som han knappt vill visa för kameran ! :)

Igår kväll satt jag och var lite fundersam och smått less på hur fisket gått på sista tiden. Mycket tid och energi går åt till det men det har gått ruggit segt för mig!
Simon med fin skärgårdsgädda
 Idag vakna jag mör och ville bara sova så jag mötte upp Simon ungefär 30 min. senare än bestämt. Vädret var inte tipp topp och vi fick inte tag i Peter. Satt ett par sekunder i bilen och tittade ut på vattnet, drog ett par djupa andetag och klev sen  motigt ut ur den varma bilen.

Väl på plats så tog det max 5 minuter innan dagens första var landad, mycket glad och förvånad över att det blev jag som fick den ! :)  Sen kom dom på löpande band ett tag, fick ett par riktigt roliga drillningar på Jerk också!

När klockan började närma sig en stund efter lunch och fisket börja avta, lika så suget, så tyckte Simon att vi skulle åka en bit bort där vi inte fiskat tidigare och prova lite. Motigt startades motorn och vi puttrade iväg !

Sån tur att jag inte övertalade honom att vi skulle åka hem, Två snabba slipsar på jerk helt otippat, och när Simon säger att han fått botten-napp så sätter jag mig vid årorna och ror dit, när vi kommit lite närmare säger han att han har fisk på, med lite tvekan men linan ger med sig och spöt viker sig mer. Plötsligt gör fisken ett par tokrusningar innan monstret kommer upp alldeles intill båtkanten! Mycket mycket tyvärr så tappas detta monster efter rusningarna! Det var en gädda av model XXL som fick oss att stanna kvar ett par timmar till som resulterade i tre extra gäddor! Vinden vände från att ha varit "ruggit" less till att få en toppen dag med en riktigt fin fiske historia att berätta om och om madamen,myten och legenden som vi förmodligen aldrig kommer vara säkra på vad den vägde men skulle slå våra PB men hästlängder!Mvh Thomas Karlström
Skitfiske !Kommentarer

  1. Woow.. Snacka om gäddor, och dessutom vackra sådana!! Snyggt!! :)
    Nu vill jag också ut och fiska!!!!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Om du vill bidra med en kommentar, var vänlig signera med ditt namn: