Flugfiske | Gimån









Igår morse ringde klockan 03,20 för en dags fiske i Gimån. Smhi hade lovat riktigt skit väder med snöblandat regn och låga temperaturer. Grabbarna hämtade upp mig vid 4 snåret.
Vi anlände till Gimårasten strax efter klockan 6 träffade Micke Ågren och intog en ordentlig frukost innan fisket.
Vi började dagens fiske på sjönacken, det kändes riktigt spännande då säsongen där uppe ännu är ung. Inte ett pill inte ett vak! HM inte den början vi ville ha.


Känslan var så där just där och då, skulle det komma igång under dagen?  Vädret var i alla fall långt mycket bättre än vi vågat hoppats på och solen värmde en del. Vi gick runt och petade och provade lite här och där en tid innan vi tog kaffe. Beslutade att gå nedåt dammen och spana, Thomas hittade en öring som vakade lite försiktigt och det blev lite spännande där ett tag. Tyvärr var vi inte kalla nog och troligen störde vi den allt för mycket då den inte ville stiga.





Efter mycket om och men drog det till i mina grejer och dagens första fisk satt äntligen där! En harr på ca 5hg fick efter några snabba kort friheten åter. Efter det gick vi lite mer uppströms igen och det tog bara några kast på den nya platsen innan det drog i hårt för mig! Harren som tagit min nymf visade sig vara en riktigt grov fisk på 45cm c/r även där.



Efter det gjorde vi mat och tog en liten vila. Pratet gick, skulle det komma igång nu?




Upp tillbaka på samma plats efter maten och ja det var på gång då både Jocke J och Thomas båda drog på fisk rätt snart.
Den som inte hade turen med sig under en tid var Djupfeldt men han skulle få plåster på såren senare.


Vi hade fisk på i parti och minut ett tag där och till slut sa vi till Jocke D att han måste testa platsen han med och det tog bara några kast innan första harren satt där. Alla hade fått fisk, skönt!
Kvällen fortsatte vara kanon och vi hade fisk kontakt med jämna mellan rum. Bland annat hade vi på riktigt grova öringar som tyvärr denna kväll klarade sig och Thomas brände en harr på långt över kilot.                                                        


Först med att få på en öring var Jocke D och han kunde efter en härlig fajt landa en super fin Gimå öring på 1,7kg! Vi fiskade på under kvällen och hade hur kul som helst! Men vid klockan 21 var det efter en lång men tokigt rolig dag styra bilen söderut.Under resan hem pratades med glädje om dagen och alla 4 var rörande överens att vi kommer snart tillbaka.

Tight lines!/ Stefan

Kommentarer