Krönika | Mörker och hög klar luft - hösten är här!

Och med den får vi hoppas att öringarna stiger i stora steg! I morgon efter jobbet blir det en sväng till Älvkarleby, för att testa lite efter höstöringen. Tempen sjunker  så sakteliga utanför fönstret, likaså gör vattentempen i älven vilket bäddar för stigande öringar. Efter den i mitt tycke trista sommaren (lite sol)så känns det faktiskt skönt att vi nu går mot höst! (Kan bero på min usla laxsommar;-)
Det som jag tycker är sämst med hösten är de korta dagarna som gör möjligheten att fara ner till älven för eftermiddagsfisken i det närmaste obefintliga. Men för oss som gillar att fiska gös och bor i närheten av Gävle finns ju alternativet Gavleån med ett riktigt roligt jigg-fiske, som sträcker sig ända förbi nyårsafton bara inte kylan blir för sträng.




I och med att detta är ett "cityfiske" så funkar det alldeles utmärkt att fiska på kvällarna då gatubelysningen ger ett bra sken sken. Och det är allt som oftast skoj att träffa fiskepolarna och prata bort några timmar även om fisket är trögt!



En annan fisk som är skoj är regnbågen och då speciellt i inledningen av hösten, getingar och andra småinsekter börjar ramla ner på vattenytan och kan ge rejäla vak. Och ju kallare vattnet blir ju mer sätts dina kvaliteér som sportfiskare på prov, kanske extra mycket för oss som helst använder flugspöt i jakten på "bågarna"! Så ta vara på den här årstiden, njut av trädens skiftningar i gult,rött och brunt samt den ofta höga och klara luften!

Tony

Kommentarer