Norrköping | Riktigt trögt fiske i Motala ström!


Så var det då dags att fara ner till Sveriges Peking för att försöka lura
någon av strömmens feta öringar eller laxar. Jag(B1*), Roger Mellberg, Fredrik (B2*) Berggren samt Tierps egen ambassadör PG Mårtensson kom ner dit på fredag eftermiddag. Vi skyndade oss att parkera och checka in på trevliga hotell Centric som är beläget ett stenkast ifrån Motala ström och B-sträckan som vi skulle fiska på. Stora byggnationer är på gång i strömparken, där det byggs en
bäck för fisken att leka och vandra i. Grymt! Kul med en stad där de styrande verkar 
inse vilket värde sportfisket har både för rekreation, sysselsättning och inte minst turism. Det som slår mig varje gång vi besöker Norrköping är hur öppna och vänliga människorna med den sköna dialekten är, och denna gång var inte annorlunda.
När mörkret bäddade in omgivningen så kom ett och annat vak.





Och det var många gånger man kände fluga och sänke stöta till fisk, men dessvärre ville de inte nappa! Under lördagen rådde fiskeförbud innan tävlingen som startade klockan 18:00så vi fick roa oss med en promenad, ner och snacka lite med gubbarna vid fiskestugan, sam ett besök på en sportfiskebutik. När klockan slog sex, och startraketen gick till väders så började
vi fisket mellan träden strax nedanför bron som kallas "spången" Ett rörligt fiske skulle det vara men det funkade inget vidare. 










Linor lite kors och tvärs från "homies"-fiskarna gjorde fisket svårt!
 
Att den som står längst nedströms och börjar att kasta är inget
som praktiseras här. Vattenföringen låg runt 90 kubik och en 40
grammare var bra som kastvikt. Jag fiskade uteslutande med de
flugor jag fått från duktige flugbindaren Jens Sletvoll, men inget 
verkade fungera den här kvällen. PG var den som först bröt 
fisketorkan, en färgad öring på runt 2.5 kg landades men tyvärr 
satt ju inte flugan rätt, den klena strömmen var nog en bidragande 
orsak, tur att enbart fiske med enkelkrok är tillåtet så här i slutet 
av säsongen. 






En av våra fiskevänner från  Stockholm Björn Kastenfalk kom förbi, och hjälpte till att sätta tillbaks öringen. En stund senare så får vi se något som kändes som hämtat direkt ur en "BECK" film, en silverfärgad Volvo kör upp på gångbanan och sätter fart mot den lilla bron(även kallad spången) i en hastighet av 100 km/h minst. Efter kommer ett par, tre polisbilar.Ett par fotgängare har änglavakt då de hinner kasta sig undan den vanvettiga bilens framfart, som tur är slutar jakten för de båda "pundarna" innan de kommer ut på bron där massor av människor befinner sig! Puls fick vi av detta, men fisket gav inte någon pulshöjningden här gången. Inte en enda godkänd fisk landades under tävlingen, trots ett 40-tal deltagare.

*B1= Tony Berggren
*B2=  Fredrik Berggren

Mer om fisket i Motala ström hittar du i nyaste nummret av Fiskejournalen nr. 10-11

Kommentarer