Gotland | Bildsvit från vecka 17 på Gotland - grymma "öringbiotoper" men.....



En "packad" bil - men det gick!

 
...den långa vintern har gjort att vattnet kring "öin" inte var lika varmt som normalt. Vi åkte runt som "insane" anglers för att hitta vikar/uddar där tempen höll en dräglig temp. De flesta ställena vi besökte skulle få vilken kustfiskare att hoppa högt av förtjusning! Leopardbottnar, sand, sten, tång ja allt för att ha ett givande fiske fanns där men inte havsöringarna. När vi summerade veckan så hade det landats en sisådär 22-23 öringar fördelat på 7-8 personer(några for hem tidigare-en anslöt i slutet av veckan) Största öringen tog Matte, en hygglig öring som Matte drog, vikt 4,3 kilo. Sedan var det ett par, tre stycken öringar som låg mellan 2-3 kilo. Övriga var mest "sprall" eller småfisk!

Vi anlände till Visby förra söndagen, och då skyndade vi oss att handla för att hinna ner till kusten(under 1 km från huset) och kasta innan mörkret. Den som lyckades bäst var "Ålen" som fick en öring runt kilot!



På måndagen packade hela gänget för att bege oss upp till Fårö, då vi blivit inbjuda till Fårö fishing, ett par fantastiskt sympatiska och kunniga grabbar som även driver vandrarhem och restaurant på Fårö.
Vill ni få en eller ett par dagars guidning på Fårö eller varför inte övernatta så är Jamie och Kristoffer mycket bra guider samt fixar både goda luncher och middagar! Tyvärr var vädergudarna inte nådiga mot oss denna gång, men våra värdar lotsade oss runt till fiskbara vikar trots vindbyar över 10m/sek!



"Ålen" öringkillern var den som hade bäst utdelning i sällskapet, med spöböj mer än en gång. Sällan har man hört eller sett en så glad kille vråla ut sin lycka när öringarna bet över hans Gruff-drag! Jag hade allt på film, trodde jag, men hade missat och tryckt på fel knappar;-.( Nåja sånt händer!) När de overkligt fina dagarna hos Fåröfishing var till ända återvände vi med färjan till Gotland och Johans (som jobbar på Flyfisherman i Stockholm till vardags )fina stuga en bit nedanför Tofta. Tyvärr var vattnet i år kallare på denna sida i år, så vi for omkring och letade platser där vi om möjligt skulle få de köldstela kalkstensöringarna att vilja nappa.




Vi fiskade uteslutande med Gruff, vilka är grymt långkastande och perfekt för vev-stopps tekniken! Bästa färgerna var guld-apelsin samt den som immiterar tånglaken. Kjelle landade i slutet av veckan en blänkare som hade en nästan 20 cm tånglake hängande ut ur gällocket så mat finns det!Annars är tobis en godbit som öringarna gärna mumsar på!


Även Ella Micalsen drog en öring runt 2 kilo under veckan samt hade flera kontakter innan hon for hem för att tävla i Öringbonanzan som hennes team för övrigt vann! Grattis! Jag drog under resan tre mindre öringar, tappade någon samt hade ett par följare!



Jag vill tacka Kjell som bjöd med mig på denna grymt trevliga resa, även om fisket var trögt så var sällskapet grymt, vi ses igen! Jag vill även tacka Johan som lät oss bo i hans fina hus på ön! Och sist men inte minst så vill jag återigen rekommendera Fårö fishing som gav gruppen en upplevelse utöver det vanliga!


En länk till killarna webbplats  kommer inom kort att läggas upp här på Gavleöring! En film från resan ska klippas men den kommer senare!

Gavleöringen 18 maj!
Skitfiske på er därute, och visste ni att det fortfarande går att anmäla sig till Gavleöringen den 18 maj!

Vi har tagit beslutet man kan efteranmäla sig, en lista kommer att anslås med de som anmält sig under veckan!










































































































 

En glad "Ålen"
 
Syns vilket drag dessa killar gillar?
 
 
Matte med resans största, 4,3 kg!
Fårö fishing har en snygg dekal på bilen!
 
 
Blåsigt, men vad gör det?
Solnedgång i Kovik
 
 

Björn bröt nollan uppe på Fårö!

 
Nappar det inte kan man softa, Matte och Johan!
 
Ella förser sig av hamburgarna som Fårö Fishing fixade!
 
"Matkoma"
En "lille" en men ändå!
 
 
"Ålen" med stormöring!
Kristoffer, jag & Jamie, våra suveräna guider!
 
 
 

Kommentarer