Älvkarleby | Med lax i tankarna...

Väderbitna män vid älvkanten, deras anleten är på väg att anta en rätt vacker brunaktig ton,
precis som deras händer! Några av dem bär mörka solglasögon de andra kisar mot den sol som så sakteliga är på väg ner över trädtopparna. Vinden blåser friskt från öster och männen mumlar något till varann då och då, ibland bryts vindens dån av ett bullrande skratt från männen på rad vid älvkanten. Männen gör kast efter kast med sina långa spinnspön ut över den brusande älven.


I deras huvuden har de redan fått napp, laxen har tagit deras fluga och spöt böjer sig i en skön båge mot den allt mörkare älven. Lika fort som deras tankar skenar, lika snabbt sätter de sin fluga i den steniga bottnen, att inte fiska koncentrerat gör att man ofta fastnar. Men de av tidens tand lätt fårade männen bryr sig inte nämnvärt om detta, De virar fiskelinan ett par varv runt armen, och drar sedan resolut av linan för att sedan gå upp och knyta på "nytt" som de säger. Får de någon fisk då? Ingen av männen har ännu inte fått "gunga" på någon lax, men det är det som driver dom att dag efter dag, vecka efter vecka göra turer till den älv som trollbinder dessa män.

De största kommer först. Bara så ni vet. Men i dag såg vi inte en enda, några hugg hade vi inte heller. Dagens skörd var ett gäng flugor som blev kvar på älvens botten. Men snart är man tillbaks, för i morgon kanske de kommer! Ja det gör de säkert!


Obs: Dagens pass för mig idag var mellan 14:00 fram till 21:00
Inte ett hugg, såg inte heller några fiskar vid älven.
Fiskade med Tamer från Orsa och PG men ingen hade
några kontakter, mer än botten då!

/Tony

Kommentarer