Kusten - Älvkarleby | Dåligt med vatten i havet och i älven!


Jag for ut till sandbankarna i Skutskär och tänkte kolla om det fanns några havsöringar som ville leka. Dessvärre var det vädermässigt rätt dåligt, en alldeles lugn vattenyta och svag vind ut från land. Fiskade av hela sträckan men inte ett liv. Såg inte ett vak på den 1,5 timme som jag la där idag. Kikade då på min mobil och kunde notera flödet i Älvkarleby, 180 k vilket är rena vårfloden denna höst.

Slängde in prylarna i bilen och for ner till älven, Pelle slöt upp och vi bestämde oss för att testa skravlet. Vi gick den långa trappen ner mot vattnet. Vattnet drog för en stund på riktigt bra, men efter ca- en och en halv timme så gick proppen ur och vattnet sjönk från ca.130 till 75 kubik.En varsin sprall var det enda vi lyckades fånga jag och Pelle, båda fick gå på tillväxt! Den enda fisk vi fick kontakt med förutom våra sprallisar var den här trötta laxen som inväntade liemannen alldeles nedanför trappan vid skravlet! Nya tag !
 
 
Dagens roligaste rapport står Fredrik B2 Berggren för. Fredde hade sin ena dotter Vilma med till älven idag och hon drillade upp sin första gös nånsin!
Stort grattis till Vilma säger Gavelöring. och co.
 
 

 

Kommentarer