Gavleån | Gösarna trivs i det milda vädret

Mackans "bamsegös"(Dagens första)


Då många isar börjar bli osäkra och våta och när man dessutom känner för att spinnfiska istället för isfiska så är alternativet Gavleån inte så dumt. Gös, abborre, och även havsöring finns i åns vatten och idag hade jag Nicklas Landin, Mackan, och Fredrik Nygren bestämt oss för gösfiske. Vi mötte upp vid "busskuren" ett bra ställe för gös. Till en början var fisket trögt, inte ett napp under den första timmen. Först att få något var Mackan, sen hade jag något hugg innan jag plockade på en grön Flex jigg. Testade att "pimpla" med jiggen och upp kom en av åns mindre invånare. En del napp hade vi också men bara intensiva hugg och sedan borta, medicinen för fisket i det kalla vattnet var otroligt långsam inspinning, nästan stillastående.


Mackan med en vacker randig riddare

De jiggar som verkade gå bäst för dagen var medelstora shad-jiggar med 7 grams skalle. Efter att testat några olika platser så gick vi åter till busskuren. Mackan alias "Larsajiggen"fick ett hugg som påminde om ett rejält bottennapp, men bottennappet började röra på sig och når fisken väl kom upp i ytan såg vi att det var en rejäl gös, inte ett gram under fem kilo. En skön drillning inleddes och Fredde klättrade nerför stegen för att försöka få upp firren men efter en del trixande så gick fisken emot stegen och den släppte. Mackan var riktigt skakis efteråt, vilket är förståeligt. Tätt efter detta hade Hahnes polare en fin firre på med tanke på sköna gung i spöt, men den valde att kliva av.


Mackan drillar storgös - Mobilbilde

Sedan avtog fisket, och blev riktigt trögt. Vi beslöt oss för att gå längre nedströms, mörkret gjorde sitt intrång. Hängde på en röd jigg, och upp kom en gös efter bara en lite stund. C & R på den. Gjorde ungefär tre-fyra kast så satt nästa, vilken var något mindre.



Jag fick fyra gösar på samma plats, och 8 totalt idag! Mackan fick 4 stycken, Nicklas Landin fick en liten, och Fredde blankade idag. Verkar vara rikligt med gös i ån, många är av mindre valör men Mackans fina gös visar att det finns feta gösar också. Nicklas Hahne fick sig en öring på 1,7 kg vid busskuren på jigg.
Här är "storgösen" (ca. 2 meter till vattnet)
En av mina åtta gösar
Cityfiske när det är som vackrast!

































Kommentarer