Älvkarleby | Flugfiske med Gudfadern - tvåhandsgrejorna gav mersmak!

 

Fredrik" Gudfadern"Nygren
Mackan!
Jonny Källkvist
Min första flugöring - nu blir de bara större!





























05:30 ringde klockan denna
fredag!Det var med lite fjärilar i magen som dagens premiär med tvåhandsgrejorna skulle ske! Jag var inte första fiskare nere vid fla i Älvkarleby den här morgonen, en tapper dunviftare stod redan utvadad och lät sin fluga stryka den steniga bottnen. Jag riggade mina grejor, och tog det riktigt lugnt, en kaffeslurk och sedan dök min fiskepolare Fredrik "Gudfadern" Nygren upp.


Den här killen har fiskat fluga i ca. en och en halv vecka och han tar fisk eller har kontakter vid varje tur, grymt! Jag har nog honom att tacka för att jag provade detta, eller fick in mig i ännu ett "fiskeberoende"! Hur som helst så körde vi Fla under ett par timmar. Jag hade inget flyt till att börja med, och blåsten gjorde väl inte fisket lättare. Men det spö som jag köpte av Calle Ljungström funkade förträffligt, och utläggen av linan gick allt bättre. Det var "gudfadern"  som först lyckades kroka dagens första öring. Efter en stunds nötande så gick vi upp till bagarkurvan, och fiskade oss neråt i bakvattnet som uppstår där. Men inte ett liv.


Både jag och min fiskekompanjon var båda sugna på lite sol då våra fingrar började likna klor pga. frisk vind och skugga så gick vi över till fasta fisket. Efter en längre fika så promenerade vi ner till pumpgropen. Nygren hade ett par napp, innan "ta i trä" Berggren fick sin första öring på tvåhandsgrejorna. En liten sprall, men ändå. En stund senare så högg det igen över min trotjänare, "Babsan" en tubfluga i färgerna rosa/lila.

Tre tappade fiskar utöver två landad är jag grymt nöjd med på premiären. När Vattenfall släppte på vattnet så dog fisket mer eller mindre ut. Jag avslutade dagen vid ett-tiden. En sak är klar - det blir flugfiske efter havsöringen i älven framledes! Och scaggit systemet är fantastiskt, så enkelt att byta spetsarna och även om det kanske "stör" vattenytan så är det grymt! Tack Chrille "The Wizzard" Wiklund för all hjälp! En annan som hade en bra dag var Jonny Källkvist som drog en öring på 3,6 kg. Nytt personbästa för en kille som har gäddor nära hjärtat, men fiskar prickiga dito med stor framgång! Stort grattis! En av älvens nya storfiskare Mackan fick sig en fin öring som ägde 2,1 kg.

Nya tag på måndag!

Kommentarer