torsdag 3 juli 2014

Älvkarleby | Två eftermiddagar och två kvällar gav endast en gös!

Hade efterlyst ett par dagars fiske vid älven hemma och det hela gick i lås denna vecka!
På tisdagen drog jag och Nicke ner till älven och påbörjade fisket i Årvara. Vattenföringen/strömmen  var till en början riktigt dåligt på platsen då Vattenfall tydligen höll på med något vid turbin 6 som var helt stängd vilket gör förutsättningarna sämre vid nämnda plats!


Senare på eftermiddagen så öppnades åter turbinen och strömmen förbi Årvara blev bättre. Conny Bergman kom ner till oss frampå kvällen och var i kontakt med två fiskar vid Rogers sten, Nicke var i kontakt med två, och en svensk/finsk man drog en firre på 5-7 kg. Själv drog jag en gös på ca. två kilo och Nicke Landa Lukki Hahne en gädda på två och ett halft kilo!


Detta var väl inte direkt vad vi tänkt oss! På onsdagen gick riktigt kanonvatten, dessvärre valde man fel ställe, fisken i Årvara visade sig en hel del men att få dom att nappa var desto svårare. Kvällens behållning var att bevittna en silverrävs(man i 75? års åldern?)  kamp mot en storlax med fiskegrejor från tidigt -70 tal! Fighten tog ca.45 minuter, drillen var stabil och lugn, det syntes att mannen hade äldre fiskegrejor, då bromsarna hackade betänkligt under själva fighten! En jättefin lax, runt 10 kilo fick syna håven till slut! Grymt! Jag begav mig ner till fasta fisket där dagens vattenföring/ström var perfekt, och ett par tre fiskar fått syna håven under dagen/em, bl.a Calle Björk som tagit en fin lax på runt 11-kilo! Många kontakter var det vid fasta under kvällen, med tyvärr klev många av(felsmällar??)  Två och en halv dags fiske i jakten på laxen och en tvåkilos gös gör att man nu tar det lugnt i ett par dagar, kan vara bra att ladda om! Niklas Storås drog den här fina laxen i Ljusne - grattis! Erik " Ecke" Norin hade ett par bättre dagar är mig vid besök i både Bergeforsen samt i Sollefteå! Toppfisken vägde fina 13,5 kg! Grymt mannen! Hassan "Hasse" Ali fiskade i Ljusne och precis innan luckorna öppnades för fullt drog han den fina laxen längre ned på sidan! Grattis Hasse!
Storås 10,5 i Ljusne!Erik 13, 5 kilo!

Hårt vatten i Ljusne
 
"Hasse" drog den här 13-kilos!
 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Om du vill bidra med en kommentar, var vänlig signera med ditt namn: