måndag 29 september 2014

Gäddfiske | Sol, vind, och kraftiga hugg

Nu har man hunnit med tre pass efter dessa sköna gröna, första passet var det helt vindstilla och 20 grader i solen, men ändå resulterade i 12 landade fiskar med två gäddor över 100cm och en gädda på 110cm i topp, dock bara med en vikt på 7800g. Andra gäddan va 107cm och vägde prick 7000g. Utöver dessa så blev det en del gädda på runt 4-5kg och minst lika många tappade. Solbränd och nöjd över det passet.


Pass 2. 
Tvärt om väder. Ingen sol och en del kraftiga vindar. 8 grader i vattnet men extremt huggvilliga gäddor och det landades då 9st med 4500g i topp. Ingen längd på denna fisk dock. Ett par följen och vakande fisk, en lyckad dag detta också.

Pass 3.
Testade nya spinnspöt för gädda. Ett BFT rügen 8,6 fot med kastvikt mellan 50-220g, ett enormt skönt spö att drilla fisk på och en enorm kastkanon, i såväl medvind som motvind. Den här dagen hade jag en nybliven gäddfiskare med mig och lovade att vi skulle ta över 10 gäddor och en över 5kg, vilket vi också lyckades med. Det blev 12 gäddor och en fisk på topp som vägde 5150g. Den här dagen var det enorma vindar och i byarna över 10ms. Men vad gör de när man får drilla och se grov gädda slå i vassen och ploga efter betena! 
Förhoppningsvis är det dags för ett pass snart igen, fast då kanske på djupare vatten. 

Skitfiske och på återseende.
/Gudfadern

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Om du vill bidra med en kommentar, var vänlig signera med ditt namn: