torsdag 22 september 2016

Gavleån | Länsstyrelsen och kommunen ökar bevakningen vid ån!

Inlägget nedan är hämtat direkt från Fiska i Gävleborgs Facebooksida! En glad nyhet men fler åtgärder krävs bland annat att utbilda fler fiskevärdar! Bra nyheter!

FISKETILLSYN ÖKAR I GAVLEÅN - VAKTBOLAG GÖR INSATS
Nu har Länsstyrelsen och Gävle Fritids satt in extra bevakning i Nedre Gavleån för att försöka stoppa tjuvfisket. -Detta är nödvändigt för att skydda den fisk som nu kommer upp för lek, säger Länsfiskekonsulent Kalle Gullberg och Pär Granström från Gävle kommun KoF.

Dessvärre har det blivit brist på Fisketillsyn då många fiskevärdar slutat. 
- Nu är det viktigt att de fisketillsynsmän som finns kvar gör tillsynsrundor, men vi tror att det behövs en extra insats nu när t ex havsöring är på väg upp för lek i nedre Gavleån. Om någon har intresse av att bli fiskevärd/Fisketillsynsman och hjälpa till att få bra fiske i vår å, så vänd Er till Länsstyrelsen Fiske. Vi vädjar också till alla fiskeintresserade att ha civilkurage och säga till när någon inte följer reglerna. Om det är flera "tjuvfiskare" eller att det känns hotfullt så kontakta mig på 070 - 663 49 57 så kontaktar jag Securitas eller Polis beroende på vad som hänt/händer säger Kalle.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Om du vill bidra med en kommentar, var vänlig signera med ditt namn: