tisdag 10 januari 2017

Ismete | Gösfisket innan jobbet är igång igen.


När klockan ringde hade jag redan varit vaken länge. Det är alltid svårt att tränga bort tankarna på om nya tackel, lyspärlor, krokar och annat ska stämma och ge fisk. Att det skulle bli ett jullovsavslutningsfiske hade varit planerat ett tag, men det hade rått osäkerhet in i det sista om det skulle gå att få tag i betesfisk.
Väderprognosen hade sagt ett par grader kallt, max 6.  Framme vid sjön för dagen var det kolmörkt och pannlampan var guld värd, men när sen solen steg blev det magi!En dryg halvtimma senare var vi framme vid den valda platsen och efter ytterligare trettio minuter var allt färdig riggat. Andedräkten hade förvandlat skägget till en isklump men det var okej för med flytoverall och tjock is så håller man värmen ändå. Det blev ett tags väntan och temperaturen steg snabbt när solen kom upp på himlen. Det kändes som det skulle bli en mysig dag.


När vi hade väntat någon timme kom första fällningen och vippan drogs ned med en sån kraft ända ner till vattenytan att den flög iväg över isen på returen. Vi sprang båda men eftersom det var mitt spö så fick kompisen bistå i första landningen. Upp ur hålet efter en dels lirkande kom så ett efterlängtat huvud. Särsångens första gös synade isen och glädjen var stor efter två pass som bara producerat smågäddor.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Om du vill bidra med en kommentar, var vänlig signera med ditt namn: