torsdag 1 november 2018

Gavleån | Några bilder från premiären samt oroväckande fakta från Älvkarleby!Säger med det grattis till Kim och Carlos som fick några härliga firrar. Det har kommit upp yterliggare en öring samt en regnbåge till under dagen som jag känner till grattis Viktor Alm! Vill bara påminna alla som fiskar efter de prickiga, var försiktiga vid avkrokning och återsättning. Öringen är sliten efter sin älskog i höst och som de flesta vet lever dessa fiskar under tuffa förhållanden.


Läs det här som kommer från Älvkarleby sportfiskes FB-sida, publicerat den sista oktober-2018!
Bild från Älvkarleby Sportfiskes FB-sida!
Faktum är, att bevisen är tydligare än någonsin. Skarven ligger till högsta grad bakom nedgången av havsöring i Dalälven. I dag fortsatte vi med scanning efter pittags.(Se bild på en pittag nedan)  Denna gång kolonin strax söder om Karlholm vid Snatra brygga.

Vi lyckades med en ansträngning på 2h hitta ca300st pittags !!!!. Detta är fruktansvärt. Detta är mycket skrämmande. Det är svårt att förstå hur mycket smolt bara denna koloni har ätit. Men också glädjande besked i och med att nu vet vi orsaken till varför fisket har gått ned, och vi har nu väldigt tunga bevis på att skarven är den som ligger bakom nedgången av bla havsöringen. Detta är ett mycket tydligt och konkret bevis på att skarven har mycket stor del i nedgången på havsöringsfisket i Dalälven och efter kusten. Görs inget för att kraftigt reducera skarven så kommer fisketurism och fritidsfisket snart vara ett minne blott.


Snälla alla ! Vi behöver inte skriva onödiga kommentarer på denna tråd, det hjälper inte. Vi behöver inte svara personer som inte vet vad dom skriver om. Vi behöver inte kommentera någon i och med detta. Vi vet !. Vi har bevis !. Jag lägger ut detta inlägg för att ni alla skall få veta verkligheten. Nu är det upp till myndigheterna och kommunerna att agera. Jag tycker vi har gjort tillräckligt i och med detta klargörande med pittags från dessa skarvkolonier och vi är maktlösa att göra något åt saken. Nu får vi fortsätta stå och titta på samtidigt som vi vet att skarven äter upp fisketurismen i Älvkarleby.

Det som nu kommer göras med inscannad data från dagens pittags fynd är. Dom kommer läsas av och av informationen från dom kommer vi se vilken smolt det är och vilket årtal och varifrån smolten blivit utsatt. Sedan kommer man kunna räkna ut och få fram ungefär hur många smolt som blivit skarvmat.


Jag törs inte ens räkna på detta men som ni förstår så är det enorma mängder smolt och miljontals kronor som gått till skarvmat.  Bilderna är tagna från dagens besök på den aktuella ön(se bild ovan). Sen är det två bilder tagna under häckning på samma aktuella ö, fotat är taget med zoomad mobil från snatra brygga. Samt en bild från Dalälven vid Körsbärsudden under smoltutsättning. Dela gärna detta inlägg och kom ihåg mata inte dom som inte vet..
Tack till Länsstyrelsen i Uppsala län Daniel Brelin och Oscar Olseryd för dagens hjälp.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Om du vill bidra med en kommentar, var vänlig signera med ditt namn: