Pimpel | Underbar juldag och försiktiga bågar!

Roligt när kärleken blir så här glad över fisk!


Jag och Ras beslöt oss för att besöka klubbsjön på juldagen. Nån minusgrad och lite småblåsigt och en sol som för en stund försökte tränga igenom molntäcket var de yttre förutsättningarna när jag satte borren i isen. Vid vår första plats, strax utanför en liten udde där det brukar vara bra fart hände i stort sett inget förutom ett otroligt försiktigt napp. En silverfärgad pirk verkade inte attrahera fisken idag. Bytte plats och borrade strax intill en längre vassrugg.

En blinkpirk apterad med lite deg skulle nog få fart på de tröga bågarna. Men de första nappen var även här av den försiktiga varianten, kändes nästan som fisken lekte runt blänket och inte hade lust att bita till.

Men efter en stund så kom första riktiga hugget och en 7-8 hg båge kunde dras upp på isen. Vi fortsatte en stund även om det var långt mellan nappen, och när min fröken sa att nu åker vi hem så kom hugget med stort H! Efter flera misslyckade försök att få upp fisken så lyckades jag till slut dra upp en härlig fisk på 58 cm ur isen. Runt 2 kg Nu ska här gravas! God fortsättning!

Kommentarer