Pimpelfiske | Årets första fiskepass blev i Bengt Öste's fotspår!

Då var det dags, fiskeåret 2023 har precis dragit igång och det var dags för att åka på årets första fiskepass, blev upphämtad strax efter 07 av Niklas Linnerfalk och vårat mål var Mocksjö-Ljustjärn belägen i dom djupa skogarna utanför Jädraås.
Väldigt skiftande väder bjöds det på under dagen, allt från vindstilla till full snöstorm och från gråa moln till solstrålar som trängde igenom trädtopparna! Efter ett par hål borrade så var det tillslut dags för oss att höra dagens första bjällra, det var på mitt ena spö som en liten röding hade fastnat och följde emot sin vilja upp ur hålet! 
Efter lite intag av lunch som bestod av Bullens Pilsnerkorv över öppen eld så var det dags att byta plats ännu en gång, tog ett tag innan Niklas bestämt tog av bjällran från spötoppen och sa nu kommer det nappa, och visst gjorde det! Tog cirka 10 min efter bjällran var borta som följde det även med en liten röding upp ur det hålet :) 
Annars var det lugnt på prylarna idag, dom som gjorde livstecken av sig genom att dra i linan fick bekänna färg :)
Årets första fiskedag är till ända och vi kan nu se tillbaka i backspegeln att vi har följt Bengt Öste i hans fotspår för visst nappar det! 😁

Skitfiske på er!! // Mackan

Kommentarer