Älvkarleby | All vild lax ska återutsättas!

 


Älvkarleby sportfiske fredar fr,o,m i morgon 23:e juni vild lax i Dalälven.

Det innebär att all vild lax skall ovillkorligen återutsättas.

Styrelsen för Älvkarleby sportfiske har över tid övervägt detta beslut och ser det nu som nödvändigt.


När vi nu följer den oroväckande utveckling som sker med dom vildlaxlälvar/åar efter vår kust så ställer vi oss bakom att skydda dom vilda bestånd som ev kan äventyras.

Men vi vill ändå poängtera att det är inte pga vårt fiske i Älvkarleby som den vilda laxen i vårt avlånga land nåt en kritisk punkt. 

Det är lätt att låta sportfisket vara en syndabock eller att vi sportfiskare skall rädda och vända trenden.

Vi sportfiskare lär nu skapa opinion om vad som händer i Östersjön och hur allting där förvaltas. Se bara på trålningen. Förvaltningen av säl och skarv.

Men skapa opinion är inte lätt. Det krävs ett fruktansvärt engagemang och kontakter. Det är oftast lättast att skriva några rader i ett inlägg/mail och sen har iallafall "jag" gjort vad jag kan. Det är lätt att döma men se dig själv i spegeln innan du skriver något. 

Är det klimatet/miljön så är det nog svårt att stoppa lax krisen med att upphöra med sportfisket.

Det är sannolikt en svår tid för fisk att leva i Östersjön. Med dom riktlinjer och direktiv som myndigheterna följer så lär det sannolikt inte skapas rätt förutsättningar eftersom krisen är ett faktum för vild lax. Behöver kanske inte nämna laxens huvudföda strömmingen men jag gör det ändå??.

Vi behöver vare sig ris eller ros för detta inlägg. Om vi alla hjälps åt så hoppas jag att vi har friska bestånd av lax och en blomstrande fisketurism även om >50år

Kommentarer