Skaplig aktivitet i Älvkarleby i kväll- PG drillade stor fisk!

Jag och Nicke kom ner till älven vid halv-sex tiden på onsdagskvällen. Vädret var lite gråmulet och fuktigt men rätt varm luft  trots allt. Ett fint flöde på vattnet och över 500 kubik gör fisket riktigt spännande, skulla tro att det stiger en del höstöringar nu! På plats var PG, Ampa, och Niklas Mattson!

På Korallen såg vi en fiskare som drillade ett par gånger, skoj att det rör på sig! Även ett par flugfiskare var på plats den här kvällen. Nicke Hahne var den första som drog på fisk under kvällen, men den såg ut att sitta lite konstigt och den klev av med egen kraft efter en liten stund. Sedan var det Nicke "Minken" Mattsson som var i fisk som tackade för sig rätt kvickt.





Sedan drog PG på en firre, det såg ut att vara en riktigt skaplig bit. Pg drillade föredömligt och pumpade in firren efter konstens alla regler. Fisken gick mest och stångade efter botten men till slut fick PG fisken in mot land, men då ville den vara med längre och simmade uppströms trots PG hade så mycket broms som möjligt på sin Calcutta. Sedan vänder fisken neråt, går upp och visar sig i ytan, då förstår vi att det är en riktigt stor fisk som PG krokat!(Kommer ni märka när ni hör mig i videon - Värre än William!)
Nåväl PG fick lägga benen på ryggen och springa nedströms nu med fisken som gjorde som inte gillade att sitta fast på en krok. Nere i Pumpen gick linan och fisken tackade för sig! Fisken som vi tror var en lax måste varit en bra bit över 15 kg, och när den vände sidan till så var den riktigt blank! Nya tag PG!



Jag skruvade på en av Sveddas flugor i svart/orange och det tog bara ett par kast innan de härlig knyckarna från fast fisk fortplantade sig genom spöt. Dessvärre hade jag fiskenerverna på utsidan denna kväll och den gick. Allt för snabb drillning gjorde att den inte krokade sig ordentligt. Skönt att få gunga trots allt!

Kommentarer