Trögt i Älvkarleby - men ett fantastiskt höstväder!


Måndag och ledigt, fantastiskt skönt med ett avbrott i vardagen! En fantastisk dag rent vädermässigt idag, dessvärre så gick det väldigt hårt vatten i älven! Turbinerna i kraftverket stod still under hela dagen och vattnet släpptes genom dammluckorna så det var rena fallens dag i Årvara dit vi gått för att fiska. Inte undra på att det var folktomt i Årvara.
Jag och Nicke träffade på Pelle som också kommit för att njuta av det fina höstvädret samt förhoppningen att få drilla någon öring också! Vi fiskade i kanalen,  i pumpgropen, fasta, notöspetsen samt Årvara men bara braxen var intresserad av det vi erbjöd idag!
Nicke hade ett fint hugg i kanalen på drag men missade med mothugget så den gick!

När dagen gick över i sen eftermiddag så stängdes dammluckorna och älven gick tillbaks till normal hastighet, i och med detta gick vi tillbaks till Årvara.






En liten öring blev mitt resultat i Årvara , i övrigt var det bara Ossi Petrelius som lyckades dra en fin öring runt 1,5 kg. Pelle drog en lite öring han också som fick gå tillbaks! PG kom också ner ett par timmar innan mörkret lade sig över älven, men även han hade en bomtur!
En hel del fisk inskrivna trots allt, med Roger Anderssons 3,5 kilos öring från Korallen i topp!
Grattis till den Rogga! En härlig dag trots allt! Blir med största sannolikhet en del timmar vid älven i morrn med!

 

En miniblänkare går tillbaks i vattnet!

Kommentarer