Ett soligt Årvara i höstskrud gav fler kontakter med de prickiga idag!

Jag tog lite sovmorgon och kom fram till ett kallt med soligt Årvara vid  11-tiden idag.Några fiskare på plats men gott om plats, vid en älv som går förvånansvärt hög fortfarande. En märklig säsong, det är inte många veckor i år som älven lidit av lågvatten, utan förutsättningarna för ett bra fiske har varit goda hela säsongen igenom. Som laxen, den valde att anlända sent på säsongen och försvann också ganska snabbt från älven(men Älvkarleby var trots det, den älv som det togs mest lax i 2010), sommaröringarna anlände och var riktigt fina i i augusti.Dessvärre verkar det inte vara några större steg av öring just nu även om en och annan fin höstöring landas! Jag brände efter bara ett par kast dagens första öring, en mindre fisk men i alla fall ett hugg!










Fortsatte att fiska men det var trögt, men frampå eftermiddagen så tog jag en stunds paus och gick sedan ner för att fiska igen och i första kastet blir det tvärstopp! En tyngre fisk hade tagit mitt 28 grams kosterdrag och bjöd upp till fight. Till en början kändes det som fisken satt rätt, men när den väl kom in till land så visade det sig att den satt i gällocket. Fisken, som vägde runt tre kilo var riktigt blank och fin, kul att se att de finns där i alla fall. Ett snabbfoto blev det innan den gick tillbaks i vattnet, vackrare fiskar får man leta efter!






































En som dragit en fin fisk i kanalinloppet var Ingvar Wiklund, uppskattningsvis runt tre kilo vägde den fina öringen som bitit över en lila tub, det bästa vapnet för att komma till tals med öringarna enligt Ingvar.





















































Jag landade och återutsatte  ytterliggare två små öringar på runt 40-45 cm, plus att
två skapliga firrar bjöd upp till dans men klev av. Nya krokar lär det bli framöver!
Även PG landade en öring runt 50 cm! Micke Malm lurade en fin öring på lysstav.
Vikten var 2,5 kilol! Grattis till den!



En härlig dag med många trevliga männniskor att snacka med avslutades vid halv sju!
Nya tag i morgon!

Tony

Kommentarer