Gavleån | Det fina gösfisket i ån fortsätter - flera fiskar mellan 2-3 kilo ikväll!

Tommy, Johan och Niklas (FiskeTeam Suomela)och jag var nere för att fresta gösen vid Gavleån den här december torsdagen  strax efter 19:00!
Även Roger Mellberg var på plats och hade haft en hel del kontakt med åns gösar. En luft temperatur som ligger på 3+ är rejält över det normala för årstiden och då passar vi givetvis på att fiska från landbacken vilket är rätt så ovanligt vid den här tiden på året.


Och visst är gösen fortfarande på G! Melodin för att locka de välmatade gösarna till hugg är givetvis vertikaljiggar som fiskas riktigt långsamt över botten.

Kan man få jiggen att nästan hänga i vattnet och göra små, försiktiga knyckar så får man fisk!
Jag höll dålig räkning på antal fiskkontakter som samtliga hade, men nog var det tvåsiffrigt allt och många fiskar över två kilo och med en topp på runt 3 kilo. Själv hade jag en rätt medioker afton, tappade en hyfsad fisk alldeles intill land, samt hade ytterliggare ett napp!



Kjell kom också ner och visade hur man jiggar gös med pimpelteknik, det tog nog inte mer än ett par minuter innan det small på jiggen. En välmatad fisk på 2,4 kg blev belöningen. Grattis! Tommy drog kvällens sista gös under tiden jag var kvar runt 22:30, en riktigt fin bit som efter snabbvägning och foto sattes tillbaks i spat. Vikt 2,7 kg! Grattis!


Kommentarer