Gavleån | Det nappade även ikväll - Kjell drog största på 3,5 kg!

Kom in till ett kylslaget Gävle vid 19-tiden för fiske i ån nere vid polisstationen.
Vi var ganska många på plats den här kvällen, som försökte lura den nu rätt köldstela gösen till hugg.
Vi påbörjade fisket vid busskuren,(vart annars) men fisket där var trögt ikväll.

Vi gick då ner till bron närmast järvägsbron, och Kjell och jag parkerade oss där. Och det blir Kjell som bryter "isen" och får ett fint hugg. En gös på 2,25 har bokstavligen slukat hans jigg.
När den fisken krokats av, och "Gruffen"gör ett nytt utlägg så tar det bara nåt vevtag så sitter ännu en gös på. Den här är betydligt tyngre och måste landas från en av åns stegar. En riktigt fin gös på 68 cm och vikt 3,5 kg! Ibland stämmer det och det var precis det de gjorde för Kjelle ikväll!
Grattis!
Niklas Löwstedt hade på en bättre fisk därnere även han , men den gick dessvärre innan vi fick se den! Tunga knyckar och skönt spögung blev det i alla fall! Själv hade jag ett enda hugg under kvällen uppe vid busskuren men ett dåligt mothugg och fisken var borta! Johan Henning drog på en trekilos gös men den visade sig sitta í ryggen så den sattes tillbaka.

När klockan var strax före 21:30 hade jag fått nog, känseln i mina fingertoppar var borta och fisket segt så då for jag hem. En fin kväll med  många trevliga kompisar är skoj oavsett fiskelyckan!

Kommentarer