Pimpel | I spåren av Dagmar...

Härligt tjocka rödingar i stora svartsjön


Annandagen kom i år igen och som tradition bjuder Ljusdals fvo. på premiärfiske efter fin röding och öring på stora Svartsjön lika så i år.

Stormen Dagmar gjorde att vi väntade in i det sista med att bestämma oss för att åka men till slut blev det bestämt att jag skulle möta Ante och åka med honom upp. På vägen upp syntes tydliga spår av stormen,total såg vi ett 20-tal träd på eller i närheten av vägen, men man hade jobbat hårt på morgontimmarna och röjt undan dessa så pass att det gick att ta sig fram.
Vid normalt väder brukar denna premiär locka 150-200 glada jul fiskare, i år räknade vi till 42st så stormen hade avskräckt väldigt många. Fisket började vid klockan 9 och mer eller mindre omgående började det komma upp fisk lite här och där.

Själv drog jag en röding tämligen omgående på ca 7hg och så fortsatte dagen. Det högg otroligt bra och många fina rödingar runt kilot fick syna isen. Mitt eget fiske stannade på 10st idag.
Det som var mycket glädjande att se idag var att det fick gå tillbaka väldigt mycket fisk så det finns fler tillfällen att prova en av favorit sjöarna. Nästa sväng blir på torsdag och då hoppas vi Dagmar har blåst färdigt!















Spåren av stormen Dagmar syntes tydligt på vägen till dagens fiske!

/Stefan

Kommentarer