tisdag 23 april 2013

Gotland - vinden ger oss problem men skam den ger sig!


Gotland – en vacker men blåsig ö!

Vi är ett glatt gäng fisketokar som befinner oss på ön för att jaga kustöring.
På söndagen när vi kom fram så hann vi med ett par timmars fiske, Mange och Frank, som är bofasta på ön slöt upp och visade oss till den första fiskeplatsen! Några kontakter blev det, Kjelle fick en liten sprall, men den som lyckades bästa var ”Ålen” som drog en öring på runt kilot!

Måndag och tisdag har vi tillbringat på Fårö, med de fantastiska guiderna Kristoffer och Jamie som driver både restaurang Simunds samt guidar under fiskesäsongen! Hela gänget fick uppleva ett par fantastiska dagar vid ”heta” öringplatser, tyvärr var vindarna i kraftigaste laget men fiska skulle vi!
Fisket var trögt men den som först bröt ”isen” var Ålen återigen, en firre på 2 kilo synade håven och den ska avnjutas i stugan!  En stund senare stod vår storfiskare Ålen, återigen med spöböj, en hel del glädjetjut utstöttes ska erkännas! Denna firre var dock lite mindre! Lunchen bjöd våra grymma guider på, fantastiskt goda hamburgare som vi avnjöt ute vid havet! Under kvällen bjöds vi dessutom på en middag som inte gick av för hackor! Dagen efter blåste det ännu värre, när ett något slitet gäng kravlade i de fuktiga vadarna för ett nytt pass vid kusten.
Våra suveräna guider på Fåröfishing visade oss åter till fiskeplatser som gick att kasta på trots de hårda vindarna! För att göra en lång historia kort, så var det storfiskaren Ålen som drog den största, en vildöring som återsattes och vägde runt två kilo. Även Björn, Johan samt jag spräckte nollan idag! Kjelle hade på en riktigt stor fisk idag men den gick! Gissa vilket drag som vi fiskade med, Gruff gjorde det den skulle trots usla förutsättningar! I morgon är vi på,t igen!Vi har ett klent nät så därav dåligt med uppdateringar, kommer mer när vi är hemma igen.

/Tony

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Om du vill bidra med en kommentar, var vänlig signera med ditt namn: