Älvkarleby | Jojovatten - men öringen går att lura!

En del vatten släpptes under gårdagen, tänk om det såg
ut så här jämnt!

 

Onsdag och älvfiske efter havsöring stod på agendan. Dessvärre så är det ett riktigt mediokert öringår mycket pga. bristen på vatten. Men fiskesuget är och blir inte mindre för det, så man får anpassa sig och rätta fisket efter de förutsättningar som råder.  Jag ock Mackan hade bestämt oss för bagarkurvan som är en av de platser som funkar även vid dåligt flöde. Strax efter 09:00 så påbörjade vi fisket.




Vi bestämde oss för att testa Klarvik på andra sidan älven, mittemot där vi stod nu. Kändes lite högtidligt att gå ner för den knarrande gamla trappan ner mot älven. Inser att det är sisådär en 17-år sedan jag fiskade efter öring där.  En äldre man var på plats vid den övre delen av flugfiskesträckan, och han matade ut sin lina gång efter gång. Vi skruvade ihop våra grejor och gick och ställde oss ovanför där flugsträckan börjar, givetvis anpassade vi fisket så vi inte våra beten fiskade in  på flugsträckan.


Vi startade dagen med drag, 32 grammare var perfekt på det vatten som gick där nere. Mackan gjorde ett kast och dagens första öring var krokad, en liten på ca. 45 cm. I samma stund som Mackan krokade sin gick jag i fisk också, och den gungade fint men jag kände att den inte satt riktigt rätt det blev en snabbdrill innan den kunde krokas av och återutsättas. En riktigt fin öring på ca, 3 kilo simmade tillbaks ut strömmen. Mackan krokade yterliggare en mindre öring på micro lyspinne när vattnet tillät oss att fiska med sänke. Vi hade bra flöde under ca. två timmar , men sedan sjönk vattnet till uppskattningsvis 100k. Klockan 14:00 satte jag dagens sist drag i botten, och då fick det vara bra för den här dagen.

Kommentarer