Produkter | Ny serie handgjorda spön från Najc Fiske & Fritid!

Riktigt hög finish på Najc Custom, en egenhändigt tillverkad spöserie för alla arter.
 
De något annorlunda spöringarna med en extra ögla i mitten.


I fredags så besökte jag Najc Fiske & Fritid i Gävle, ingen nyhet i sig men jag var nyfiken på den nya spöserie som företaget tillverkar enligt kundernas önskemål. Butiken har tagit fram den här serien i samarbete med Daniel Paluch som är en känd spöbyggare från USA. Spön finns eller kommer att finnas för de flesta arter från abborre till lax eller djuphavsfiske efter hälleflundra.

Flera av seriens haspelspön har de nya MicroWave-ringarna(ovan) och det innovativa med dessa är att spöringen som sitter närmast rullen, har en mindre ring inuti sig vilket styr linan rakt och ger mer precisa¨och längre kast. Även de övriga ringarna är ganska små vilket bidrar till bra linkontroll. Man kan säga att det påminner om hur det ser ut när man fiskar med multirulle.




Tillbaks till spöna, som håller en riktigt hög finish och har en väl utprovad aktion för just ditt fiske. Själv ser jag med tillförsikt fram emot ett kommande laxspö, men det återkommer vi till. Hur som helst är det skoj med en serie spön som man får vara med och designa efter eget tycke och smak. Jag tycker definitivt att man ska göra en tur ner till grabbarna på Najc och känna på samt få mer information om den här serien.


Kommentarer