söndag 28 december 2014

Hubo-Långsjön | Andreas med en rapport från gårdagens tävling i Hubo!

 
Igår gick den årliga fisketävlingen pimpelmästaren i Hubo/Långsjön i Hofors av stapeln. Vi var ca 150 st som skulle göra upp om segern, där ibland jag och Pär Forsell. Vid 8.30 äntrade vi isen och gick ut till våra tilltänkta fiskeplatser, vi valde att fiska ganska landnära denna dag. Vid 9.00 gick startskottet. Metoden vi använde var flötmete med powerbait som vi hade ca 1 m under iskanten. Vi var ett 10 tal som fiskade vid "våran" vass. Det kom upp en regnbåge på ca 4kg alldeles bakom oss, en fisk som fångades på blinkpirk . Sen var det segt ett bra tag denna iskalla morgon.

Huggperiod
Efter ca 2 timmar kom det en huggperiod då flera fiskare både drillade och fick fisk. Även vi hade hugg men dom drog bara ner flötena en bit in under isen för att sedan spotta, Pärs deg såg mest ut som en plätt efter ett hugg. Så dom var nog inte riktigt på hugget denna dag. Men till slut så fick Pär ett riktigt hugg, lina formligen sprutade av spolen. Vi kunde landa en fin fisk efter en lång och rolig kamp, Pär hade fisken till hålet ett flertal gången varefter den tog ett flertal meter i härliga rusningar. När vi fått upp fisken fick vi höra att ett gäng ca 40 meter bort landat en båge på hela 5,7kg!!!!. Dagen fortsatte i samma mönster, långa stunder som det var "heldött" följt av korta hugg-perioder då flera i vår klunga hade hugg. Själv hade jag mer eller mindre gett upp tanken på att få någon fisk.

Äntligen
Men tillslut, bara en halvtimme innan tävlingens slut så fick jag ett hugg som linan bara sprutade av spolen. Även denna fisk var en kampglad fisk som vägrade ge sig utan en rejäl kamp. Den var i stort sett identisk med den Pär fått någon timme tidigare, så spänningen var stor vid invägningen vem av oss som skulle vinna prestigekampen. Självklart blev det Pär som vann med 3,2 mot min på 3,1. I den riktiga tävlingen var vi chanslös, men vi hamnade på topp 30 av 150fiskare i alla fall.En stor eloge till dom som håller i tävlingen och driver sjön, det är en väl genomförd tävling som jag varmt kan rekommendera.

Mvh/ Andreas Klargård

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Om du vill bidra med en kommentar, var vänlig signera med ditt namn: