torsdag 1 oktober 2015

Klubbsjön | Många vak men tröga bågar - två landade!

Det blev en tvåtimmars tur till klubbsjön efter jobbet idag - och visst fanns dom där. Vak-ringar lite här och där i hela sjön. Men som oftast den här tiden på säsongen så kan fiskarna vara lite kinkiga att komma tals med och så även idag.


I stort sett spegelblank vattenyta gjorde väl inte heller förutsättningarna optimala. Men skogen, tystnaden och färgerna som blir allt starkare runtomkring gör att man får vila sin själ och ges tid för kontemplation helt enkelt! Körde torrfluga även om det inte är optimalt när de flesta fiskar gick en bit ner i vattnet- men hellre en fisk på torris än tre på streamer! Två stycken tappades på streaking caddis - men efter ett flugbyte till en hyfsat liten "rocken" så nöp det i första utlägget. Ingen bjässe-men skönt gung i alla fall. Ännu en båge krokades tätt efter den första och återutsattes på samma fluga!


Som ni kanske sett så har det varit långt mellan uppdateringarna - har varit rätt sliten efter jobbet och inte haft energin att jobba vid hemkomst, men hoppas att jag snart återfår krafterna! Men finns det någon som vill vara med och bidra med fiskeupplevelser så kontakta mig : Klicka här (vore grymt med entusiastiska skribenter!)


Kommande lördag ska jag få lite grunder i två-hands kastande med flugspö av ett flugfiskeproffs. Ska bli spännande att få se/höra om det går att lära gubben ett och annat - men det tror jag! Tycker detta fiske är fantastiskt roligt, men jag har insett att man behöver hjälp för att utvecklas och ska bli mycket spännande att få lite expert hjälp.
En rapport kommer givetvis!

Skitfiske på er, och som sagt fiskarna i våra tjärnar runt om i länet är på G-
så ut och fiska latkorvar för snart är vintern här!!

/Tony

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Om du vill bidra med en kommentar, var vänlig signera med ditt namn: