Älvkarleby | Stort grattis till nytt pb Rickard Bjernegård samt grattis till en fin lax Ante som drog upp en fin 10+ are!



 Det var den 23/7 och jag surrade med Ante Steelman om att åka till Älvkarleby och nöta på efter min regga som jag jagat i två års tid på seriöst fiske. Det var väl ungefär min trettionde dag vid älven och mängder av bompass sen början av säsongen men fisket hade vänt och jag hade lyckats med bedriften med tre laxar på tre pass. Dock största på dryga nio kilo. Det gick 520 kubik vatten och vi valde att gå upp till kanalen pga det tunga vattenflödet. Fisket började segt och jag stod och muttra för det var mer kontakter tidigare pass. Vi fick glädja oss dock att det kom förbi en stor havsörn och visa upp sig.

17,3 kilo och nytt pb för Rickard - vi på Gavleöring
lyfter på kepsen!

Mörkret föll och Ante smällde på en mindre lax som var blank och fin. Jag stod och nötte på mitt spår och helt plötsligt gungar det till i mitt spö. Jag lyfter och känner tunga gung och tänker nu jävlar och börjar pressa. Jag känner att fisken är jävligt stor eller så sitter den jävligt fel... Säger även det till grabbarna omkring mig Med det i tanken så tänker jag nu jäklar får det bära eller brista. Jag tar i tamejfan allt jag orkar så spöt knakar i korken för att pressa upp fisken från botten för den stod o tjurade på kanten. Jag lyckas vända fisken och Ante står beredd som en gud och håvar fisken klockrent.

Vi kollar fettfena först och sen flugan och allt stämmer. Först fattar jag inte hur stor laxen är och säger bara "undra om den väger över 14?" När Ante säger du den här kan väga närmare 20kg du så började jag förstå vad fan som hänt. Hamnar totalt i chock och bara sätter mig ner på stenarna och varenda underbara människa runt omkring mig hjälper för att få ordning på grejerna.


Fisken väger makalösa 17.63kg och är 116cm lång! Jag går upp för att hämta spö o grejer och göra rent håven. Då skriker Ante FISK! Står där med håven och säger jaha jag står väl kvar här då och skrattar lite. Ante krigar som ett djur med laxen som vägrar ge sig och till slut så håvar jag hans fisk. Tokfet och tokblank 10.5kgs fisk! Vilken jävla kväll och sjukt stort tack till all hjälp och stöd under denna totalt galna mentala resa till reggfisken! Ni vet vilka ni är 🥰

Antes lax vägde 10,5! 

Kommentarer