Calle | Premiär på rödingsjön !


I går var jag på premiär fiske på rödingsjön. Det var riktigt roligt att få komma ut på isen igen.
Isen var riktigt förädiskt med en massa källor i sjön gjorde det till riktiga ¨mördar¨ hål, men om man är försiktig och har lite kunskap om isen så går det bra.



Men i dag var rödingarna riktigt tröga. Vi var på plats redan vid 7 -tiden på morgonen men under morgon timmarna hände inte speciellt mycket. Rödingarna var riktigt försiktiga och var bara där och drog i maggoten. Ett flertal napp och drillningar hade jag under dagen men de flesta lossnade . Jag tror det var det tryckande vädret som gjorde dom så försiktiga, men men. Man ska inte klaga på att dom är så trög, för visst vart det några fiskar på isen. Fram till klockan halv 3 på efter middagen hade jag fått 2 st fina rödingar på land. Men när mörkret sakta kom så hände nått under isen . Plötsligt nappade dom som galningar! På endast 20-30 minuter så fick jag 4 st och hade många fiskar som var där och peta på mina saker! Plus ett antal tappade fiskar. Ett riktigt skönt avslut på dagen.


Under den sista hugg-perioden så hände faktist en riktigt rolig sak. Jag hade precis krokat av en röding och releasat den. För att få ner blänket o mormyskan så snabbt som möjligt kasta jag i det medans jag satta på mig vantarna. Under tiden jag gjorde det hade linan traslat in sig i min flytoverall, så när jag stod där och trasslade upp det så kände jag hur det började dra i linan. Jag drog till i linan och på sitter en röding, hehe riktigt skoj ! Ett prakt exemplar på att man aldrig ska ge upp, att allt kan ändra sig under de sista minutrarna på en lång fiske dag.




Skitfiske på er alla och God Jul

Mvh Calle Björk

Kommentarer